L’Uomo – Gianfranco Ferre

Gianfranco Ferré (1944.-2007.) je modni dizajner kojem su radi uvođenja strukture u svoj dizajn, a isto tako i diplome iz arhitekture nadjenuli nadimak L’architetto”.

Isto tako, bio je poznat po svojoj snježno bijeloj košulji.

Godine 1989.imenovan je za kreativnog direktora modne kuće „Christian Dior“.

Prvi parfem za žene izdan je 1984.godine. Najnovije parfemsko izdanje je iz 2016.godine.

Današnja zvijezda je Gianfranco-Ferre L-Uomo. Po meni vrlo ugodan i interesantan miris koji u sebi nosi sve već dobro znane note. Gornje note su sačinjene od bergamota, đumbira, kardamoma i crnog papra. Srednje od ljubičice, artemizije,kadulje i zelene jabuke, a donje od sandalovine, cedra, mahovine,ambre i vanilije.

 Nicolas Beaulieu je korektno odradio svoj posao i napravio vrlo dopadljiv miris za muškarce.  Ništa spektakularno, no vrlo ugodan i dopadljiv miris za svakodnevno nošenje u jesenskim i zimskim danima.

Sama kompozicija počinje sveprisutnim bergamotom, đumbirom i paprom koji daje samom vrhu kompozicije svježinu i toplinu.

U srcu parfema osjeti se ugodan miris ljubičice u kombinaciji sa kaduljom. Kadulja nije toliko uobičajena nota. U svakoj kompoziciji daje nešto posebno i unikatno (barem mome nosu) . Srce parfeme je dosta dugotrajno ali već nakon nekog kraćeg vremena baza počinje dolaziti do izražaja.

 Baza je dovoljno slatka i ugodna ( kombinacija vanilije, ambre), a opet odaje da je ovo pravi muški parfem (cedar i sandalovina).

Za samu originalnost dat ću ocjenu 6/10 iz razloga što je ovako nešto već viđeno i nije posebno unikatno. S druge strane tu je kadulja koja daje svoju dozu kreativnosti.

Trajnost parfema je dobra. Od samog nanošenja parfem ostaje na koži do 7 sati.

Prvih 1 do 1,5 sat parfem daje vrlo lijepu auru no odmah nakon toga postaje relativno slab i ostatak trajanja ostaje vrlo blizu koži.

Ocjena 6/10

Za sam kraj reći ću da je parfem po mome mišljenju među boljim izdanjima ove modne kuće. Kao što sam i na samome početku rekao parfem je vrlo ugodan i dopadljiv. Teško da će bilo tko reći da mu se ne sviđa. Isto tako, rijetko tko će biti oduševljen.

Sveukupna ocjena 6,5/10

Po mome mišljenju vrlo ugodan i cjenovno pristupačan miris za svaki dan bilo da je u pitanju jesen ili zima.

Do slijedeće recenzije, vaš Fragrance Hunter.

Komentiraj