Ambre Premier – Jovoy Paris

Parfemski brend JOVOY osnovala je Blanche Arvoy 1923.godine u  Parizu. Vrlo brzo je zaboravljen i tek nakon nešto više od 80 godina François Hénin ponovno ga otkriva.

2006.godine JOVOY je obnovljen novom kolekcijom Les 7 Parfums Capitaux.

Za više detalja pogledajte ovdje.

Nakon kratkog uvoda o ovoj vrlo interesantnoj parfemskoj kući koja je po mom mišljenju vrlo podcijenjena, bacimo se na glavnu današnju atrakciju, parfem Ambre Premier.

Ovo je  vrlo interesantan miris koji definitivno spada u „unisex”kategoriju.

Ambre Premier – JOVOY 

Gornje note:  ruža
Srednje note: pačuli
Donje note: amber i vanilija

Nakon prvog raspršivanja osjetit će te dosta jak miris ruže koji se već nakon prvih pola sata stapa sa vrlo lijepo balansiranim amberom i pačulijem.

Pačuli je u ovoj kompoziciji  srednja  nota, te se prekrasno miješa sa amberom koji izvire iz “dna” i dolazi do samoga “srca” mirisa. Kao što sam već i spomenuo, u ovoj kompoziciji amber miriše prekrasno, gotovo jestivo.

S druge strane parfem nosi i svježe karakteristike koje bi pripisao ruži. Iz tog razloga smatram da bi ga se moglo nositi i u ne tako ekstremno hladne jesenske dane.

Miris bi definitivno preporučio svim ljubiteljima ambera i općenito slađih (no ne previše slatkih) parfema.

Za samu originalnost dati ću ocjenu 8,5/10. Kada pročitate note misliti  će te da ste ovako nešto već puno puta osjetili, no u kompoziciju je uloženo puno truda i vjerujem da će te kao i ja uvidjeti koliko je miris kreativan i jedinstven.

Performanse su jako,jako dobre. Projekcija je tokom prvih 1,5 do 2 sata gotovo atomska.Kasnije projekcija splašnjava no i dalje je jaka. Trajanje parfema je u prosjeku 8 sati što smatram velikim plusom. Nakon svega navedenoga dajem cijenu 8/10.

Kao što znate ovaj parfem spada u „niche” kategoriju i definitivno neće biti prihvaćen od svih ljudi koji ga osjete, no oni koji ga prihvate biti će oduševljeni.

Preporučio bi maksimalno 2-3 šprica radi snage ovoga parfema.

Može ga se nositi i danju i noću, no preporučio bih Vam ipak noć i to kada su temperature bliže nuli. Gotovo je savršen za nadolazeće blagdane.

Nadam se da ste u čitanju uživali koliko i ja u pisanju.

Isto tako se nadam da će ovaj parfem kao i parfemska kuća doživjeti svojih „5 minuta”slave.

Pozdrav od Vašeg Fragrance Huntera.

Komentiraj